Wat is Homeopathie

SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR

Met klassieke homeopathie wordt de homeopathie bedoeld, zoals deze oorspronkelijk door Dr Hahnemann ontwikkeld is. Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd.


Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een geneesmiddel voor dat niet alleen gekozen is op uw klacht of ziekte maar dat ook passend is bij u als persoon.


Een homeopaat kijkt niet alleen naar de klacht, maar naar de hele mens. Daarom vergt een homeopathisch consult meer tijd dan een consult bij een huisarts of specialist. Deze tijd is nodig om aan de hand van allerlei vragen een goed beeld van de hele mens te krijgen.  Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur.  Voor een vervolgconsult moet u op maximaal een uur rekenen.


Op basis van alles wat een patiënt vertelt , zal ik het meest passende geneesmiddel zoeken, soms met behulp van naslagwerken of een computerprogramma.


Homeopatische geneesmiddelen pas ik toe in de vorm van korrels.

Hiervan laat u er een of meerdere op uw tong smelten en deze zullen dan hun werking uitoefenen.


Klachten waarvoor Homeopathie ingezet kan worden zijn onder meer:


Psychische klachten - angsten, depressies, zorgen en nervositeit, geïrriteerdheid of stemmingswisselingen, ADHD, PDD-NOS, ADD en Autisme, vermoeidheidsklachten, slaapproblematiek,dwangstoornissen en tics.


Chronische fysieke klachten - PDS (prikkelbaar darmsyndroom), ziekte van Crohn, reumatische aandoeningen, fibromyalgie, artritis, artrose, gewrichtspijnen, migraine, hormoongerelateerde problemen, hooikoorts, allergieën, chronische sinusitis (langdurige ontsteking of infectie van de neusbijholten) , voedselintoleranties, chronische huidklachten, infectieziekten, zoals herpes, ziekte van Pfeiffer, Lyme, astmabronchitis.


Acute klachten - acute ontstekingen van oor, oog, keel en andere infectieziekten. Vaak is het lichaam in staat zichzelf te genezen door middel van koorts (temperatuursverhoging) en het eigen immuunsysteem. Mochten acute klachten lang blijven aanhouden, dan heeft het zelfherstellend vermogen even een steuntje nodig en kan het inzetten van het juiste homeopathische geneesmiddel zeer snel en doeltreffend werken.


Homeopathische EHBO - bij alle klachten veroorzaakt door ongelukken (van brandwonden tot verstuikingen en van een hersenschudding tot botbreuken), homeopathie kan doeltreffend worden ingezet en zal de lengte van het herstel aanzienlijk verkorten. De homeopathie beschikt over prachtige EHBO middelen.


Zwangerschap - klachten rondom zwangerschap, bevalling en de prenatale periode. Denk aan prenatale depressie, maagdarm problematiek, zoals misselijkheid, maagzuur, zwangerschapsbraken,constipatie, rugklachten, bekkeninstabiliteit, hoge bloeddruk, bloedarmoede,spataderen, aambeien, vaginale schimmelinfecties, herpes, blaasontsteking, hoofdpijn, migraine en oedeem.

Postnatale problematiek bij de moeder- postnatale depressie, bloedingen, borstvoedingsproblemen, hersel van het perineum, herstel van de keizersnede, baarmoederonsteking en meer.

Postnatale problematiek bij het kind- geboortetrauma's, navelontsteking, spruw, huilbaby's, darmkrampen, oogonstekingen, herpes, bloedarmoede en meer.


Medicatie en vaccinatie - bij problematiek na vaccinatie of reguliere medicatie (bijwerkingen) kan homeopathie helpen het lichaam te ontgiften en ook het zelfherstellend vermogen weer te vermogen. Daarbij werken we aan de ondersteuning en optimalisatie van de werking van de organen om toxische stoffen beter af te kunnen voeren. Ook andere iatrogene belasting (toxiciteit door leefomgeving, mileu en/of voeding) kan door middel van homeopathie verbeterd worden.